Lyv Energiemanagement Systeem

Energieoptimalisatie voor Particulieren.

Het veranderende energielandschap vraagt om slimme energiesystemen. Met Lyv Energiemanagement bieden wij geavanceerde energiediensten aan om het gebruik van energie te optimaliseren waardoor men een financieel voordeel behaalt en overbelasting van het stroomnetwerk voorkomt.

Lyv levert nog niet rechtstreeks aan particulieren. Levering via partners of communities.

Lyv Monitoring - Meten is Weten!

Lyv Monitoring helpt u om meer inzicht te krijgen in uw energieverbruik om zo de energiekosten te laten dalen. Lyv Monitoring is een abonnementsservice die kan aangeboden worden via een Community, bijvoorbeeld een energieleverancier of woningbouwvereniging. Met behulp van de Lyv Gateway wordt er ‘near realtime’ data verzameld omtrent het energieverbruik van uw community en wordt deze informatie verzonden naar het Lyv Platform. Het Lyv Platform verwerkt deze data vervolgens tot heldere inzichten die u via een mobiele app of computer kunt raadplegen.

Lyv Monitoring biedt onder andere:

 

 

  • Inzicht in het actueel en historisch verbruik in heldere rapportages
  • Voorspellingen van het energieverbruik per dag
  • Inzicht in de opbrengst van uw zonnepanelen
  • Inzicht in de dynamische energietarieven

Lyv monitoring is ook de basis voor aanvullende geavanceerde energiediensten zoals Lyv Local Control en Lyv Financial Optimisation. Lyv Monitoring geeft nl. toegang tot de Lyv apparatenbibliotheek waarin u eenvoudig alle apparaten aan de gebruikersomgeving kan toevoegen, waardoor u steeds een compleet beeld krijgt van al uw energiestromen.

Lyv Local Load Control - Voorkom overbelasting

Lyv Local Load Control (LLC) helpt u om overbelasting te voorkomen. Deze geavanceerde dienst zorgt ervoor dat de hoofdaansluiting en de belasting van de verschillende aangesloten apparaten continu bewaakt worden. Bij dreigende overbelasting zal LLC bepaalde apparaten, zoals een boiler of warmtepomp, even uitzetten. Als er een batterij aanwezig is, kan er op dat moment ook extra stroom gehaald worden uit die batterij. LLC voorkomt zo niet alleen overbelasting, maar kan ook voor een financiële besparing zorgen. LLC is de ideale oplossing in gebieden met een beperkte netwerkcapaciteit of als een extra dan wel grotere aansluiting tot hoge kosten zou leiden. Een slimme meter met een P1 poort en een internetaansluiting en u kunt van start! De installatie is zo eenvoudig dat u, met behulp van onze handleiding, deze volledig zelf kunt uitvoeren. Voor een grootverbruiker is er naast de internetaansluiting ook een separate meter nodig.

Lyv Local Financial Optimisation - Behaal extra rendement

Voor particulieren die een hoger rendement willen bereiken met dynamische energietarieven, biedt Lyv de dienst Local Financial Optimisation (LFO) aan. Wie gebruik maakt van een dynamisch energietarief per uur, kan handmatig elk apparaat aan- of uitzetten op het juiste moment, maar makkelijk is dat niet! LFO is dan heel nuttig, want deze dienst zorgt ervoor dat apparaten automatisch aan of uit gaan wanneer dat financieel het meest gunstig is. Zo warmt een boiler alleen op als de tarieven laag of zelfs negatief zijn. Apparaten kunnen eenvoudig worden toegevoegd via de Lyv apparaten-bibliotheek en geselecteerd voor de LFO-dienst.

Meer weten over deze oplossingen?

Bekijk dan eens onze FAQ of neem contact met ons op. Gelijk een  thuisbatterij configureren? Gebruik onze batterij calculator.

Elke maand op de hoogte blijven van actualiteiten en ontwikkelingen over netcongestie, energiemanagement en batterijen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief