Lyv Energiemanagement Systeem

Energieoptimalisatie voor Bedrijven.

Het veranderende energielandschap vraagt om slimme energiesystemen. Met Lyv Energiemanagement voor bedrijven bieden wij geavanceerde energiediensten aan om het gebruik van energie te optimaliseren waardoor men een financieel voordeel behaalt en overbelasting van het stroomnetwerk voorkomt.

Lyv Monitoring - Meten is Weten!

Slim energiemanagement voor bedrijven begint met inzicht. Lyv Monitoring helpt u om meer inzicht te krijgen in uw energieverbruik om zo de energiekosten te laten dalen. Bedrijven met een energieverbruik boven de 50.000 kWh of 25.000 m³ aardgas die moeten voldoen aan de wettelijke verplichtingen rond energiebesparende maatregelen, kunnen dankzij Lyv Monitoring eenvoudig voldoen aan de erkende maatregel ‘Duurzaam Beheer en Onderhoud’.

Lyv Monitoring is een abonnementsservice die tot stand komt met behulp van de Lyv Gateway. Deze verzamelt ‘near realtime’ data omtrent het energieverbruik van uw bedrijf en verzendt deze informatie naar het Lyv Platform. Het Lyv Platform verwerkt deze data vervolgens tot heldere inzichten die u via een mobiele app of computer kunt raadplegen.

 

Lyv Monitoring biedt o.a.

  • Inzicht in het actueel en historisch verbruik in heldere rapportages
  • Voorspellingen van het energieverbruik per dag
  • Inzicht in de opbrengst van uw zonnepanelen
  • Inzicht in de dynamische energietarieven

Lyv monitoring is ook de basis voor aanvullende geavanceerde energiemanagement diensten zoals Lyv Local Control en Lyv Financial Optimisation. Lyv Monitoring geeft namelijk toegang tot de Lyv apparaten-bibliotheek waarin u eenvoudig alle apparaten aan de gebruikersomgeving kan toevoegen, waardoor u steeds een compleet beeld krijgt van al uw energiestromen.

Lyv Local Load Control - Voorkom overbelasting

Lyv Local Load Control (LLC) helpt u om overbelasting te voorkomen. Deze geavanceerde energiemanagement dienst zorgt ervoor dat de hoofdaansluiting en de belasting van de verschillende aangesloten apparaten continu bewaakt worden. Bij dreigende overbelasting zal LLC bepaalde apparaten, zoals een boiler of warmtepomp, even uitzetten. Als er een batterij aanwezig is, kan er op dat moment ook extra stroom gehaald worden uit die batterij. LLC voorkomt zo niet alleen overbelasting maar kan ook voor een financiële besparing zorgen. LLC is de ideale oplossing voor bedrijven in gebieden met een beperkte netwerkcapaciteit of als een extra dan wel grotere aansluiting tot hoge kosten zou leiden. Een slimme meter met een P1 poort en een internetaansluiting en u kunt van start! De installatie is zo eenvoudig dat u, met behulp van onze handleiding, deze volledig zelf kunt uitvoeren. Voor een grootverbruiker is er naast de internetaansluiting ook een separate meter nodig.

Lyv Local Financial Optimisation - Behaal extra rendement

Voor bedrijven die een hoger rendement willen bereiken met dynamische energietarieven, biedt Lyv de energiemanagement dienst Local Financial Optimisation (LFO) aan. Wie gebruik maakt van een dynamisch energietarief per uur, kan handmatig elk apparaat aan- of uitzetten op het juiste moment, maar makkelijk is dat niet! LFO is dan heel nuttig, want deze dienst zorgt ervoor dat apparaten automatisch aan of uit gaan wanneer dat financieel het meest gunstig is. Zo warmt een boiler alleen op als de tarieven laag of zelfs negatief zijn. Apparaten kunnen eenvoudig worden toegevoegd via de Lyv apparaten-bibliotheek en geselecteerd voor de LFO dienst.

Wil je meer weten over deze oplossingen?

Maak nu een afspraak!