Lyv Energiemanagement Systeem

Energieoptimalisatie voor Particulieren.

Het veranderende energielandschap vraagt om slimme energiesystemen. Met Lyv Energiemanagement bieden wij geavanceerde energiediensten aan om het gebruik van energie te optimaliseren waardoor men een financieel voordeel behaalt en overbelasting van het stroomnetwerk voorkomt.

Lyv levert nog niet rechtstreeks aan particulieren. Levering via partners of communities.

Lyv Monitoring - Gain insight in your energy consumption!

Lyv Monitoring helps you to gain more insight into your energy consumption in order to reduce energy costs. Lyv Monitoring is a subscription service that can be offered via a community, for example an energy supplier or housing association. Through the Lyv Gateway the service collects 'near real-time' data about your community's energy consumption and sends it to the Lyv Platform. The Lyv Platform then processes this data into clear reports that you can consult via a mobile app or computer.

Lyv Monitoring biedt onder andere:

 

 

  • Clear reports about current and historical consumption
  • Energy consumption forecasts per day
  • Insight into the yield of your solar panels
  • Insight into dynamic energy rates

Lyv monitoring is ook de basis voor aanvullende geavanceerde energiediensten zoals Lyv Local Control en Lyv Financial Optimisation. Lyv Monitoring geeft nl. toegang tot de Lyv apparatenbibliotheek waarin u eenvoudig alle apparaten aan de gebruikersomgeving kan toevoegen, waardoor u steeds een compleet beeld krijgt van al uw energiestromen.

Lyv Local Load Control - Prevent overload

Lyv Local Load Control (LLC) helpt u om overbelasting te voorkomen. Deze geavanceerde dienst zorgt ervoor dat de hoofdaansluiting en de belasting van de verschillende aangesloten apparaten continu bewaakt worden. Bij dreigende overbelasting zal LLC bepaalde apparaten, zoals een boiler of warmtepomp, even uitzetten. Als er een batterij aanwezig is, kan er op dat moment ook extra stroom gehaald worden uit die batterij. LLC voorkomt zo niet alleen overbelasting, maar kan ook voor een financiële besparing zorgen. LLC is de ideale oplossing in gebieden met een beperkte netwerkcapaciteit of als een extra dan wel grotere aansluiting tot hoge kosten zou leiden. Een slimme meter met een P1 poort en een internetaansluiting en u kunt van start! De installatie is zo eenvoudig dat u, met behulp van onze handleiding, deze volledig zelf kunt uitvoeren. Voor een grootverbruiker is er naast de internetaansluiting ook een separate meter nodig.

Lyv Local Financial Optimisation - Achieve extra return

Voor particulieren die een hoger rendement willen bereiken met dynamische energietarieven, biedt Lyv de dienst Local Financial Optimisation (LFO) aan. Wie gebruik maakt van een dynamisch energietarief per uur, kan handmatig elk apparaat aan- of uitzetten op het juiste moment, maar makkelijk is dat niet! LFO is dan heel nuttig, want deze dienst zorgt ervoor dat apparaten automatisch aan of uit gaan wanneer dat financieel het meest gunstig is. Zo warmt een boiler alleen op als de tarieven laag of zelfs negatief zijn. Apparaten kunnen eenvoudig worden toegevoegd via de Lyv apparaten-bibliotheek en geselecteerd voor de LFO-dienst.

Meer weten over deze oplossingen?

Bekijk dan eens onze FAQ of neem contact met ons op. Gelijk een  thuisbatterij configureren? Gebruik onze batterij calculator.

Op de hoogte blijven van actualiteiten en ontwikkelingen over netcongestie, energiemanagement en batterijen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief