Lyv batterijen voor een slim energiesysteem

Een totaaloplossing voor bedrijven en bedrijventerreinen

Slimmer omgaan met energie wordt steeds belangrijker en batterijen spelen hier een belangrijke rol in. De diverse batterijsystemen van Lyv voor bedrijven lossen problemen door netcongestie op of zorgen voor een hoger financieel rendement. Denk bijvoorbeeld aan het opslaan van zonnestroom voor later gebruik, anticiperen op dynamische tarieven, peak shaving en noodstroom. Het is allemaal mogelijk.

 

De batterijsystemen zijn standaard geschikt voor aansturing met het energiemanagementsysteem van Lyv, zodat de batterij kan worden ingezet in een Energy hub. Wij ontzorgen bedrijven met de installatie van het batterijsysteem. Heeft u een vaste installateur? Geen probleem. Lyv ondersteunt uw installateur met de installatie.

Lange 

levensduur

Van 20 kWh naar

2,5 MWh en zelfs 20MWh

10 jaar

garantie

Veilige 

LFP-batterijen

Batterijsystemen voor bedrijven en bedrijventerreinen

Uw bedrijf uitbreiden met een batterijsysteem kan zeer nuttig zijn! De batterij in combinatie met slim energiemanagement van Lyv levert bedrijven voordelen op. Zo lost u problemen op die ontstaan door netwerkproblemen, ofwel netcongestie en kan er een hoger financieel rendement worden gehaald met dynamische energietarieven. De vele toepassingen hebben we hieronder opgesomd. Herkent u dit? Neem dan contact met ons op.

 

Peak shaving

Als er onvoldoende netwerkcapaciteit is, is batterijsysteem met peak shaving een oplossing. Op de momenten dat er een piek is in de stroomvraag vangt het batterijsysteem deze piek op. De stroom die nodig is voor de bedrijfsvoering wordt dan geleverd door de batterij. De batterij wordt na de piekvraag weer opgeladen op een moment dat er een lage stroomvraag is (bijvoorbeeld in de nacht) of wanneer er overtollige zonnestroom is. Met peak shaving kunnen netwerkproblemen worden opgelost.

Uitgestelde levering

Om zonnestroom beter te benutten en meer flexibiliteit op het stroomnet te creëren is uitgestelde levering nodig. Door zonnestroom op te slaan in batterijen als er meer wordt geproduceerd dan verbruikt, kan de stroom beter op het net verdeeld worden. De batterijen worden ontladen als het rustig is op het net, bijvoorbeeld in de nacht. Dit noemen we uitgestelde levering. Lyv levert hiervoor een totaalpakket van batterijen, energiemanagement en installatie van het batterijsysteem.

 

Noodstroom en off-grid functies

Zijn er bedrijfsactiviteiten die altijd stroom nodig hebben? Een batterij kan worden ingezet als noodstroomvoorziening. Het is mogelijk om de gehele batterij of een gedeelte hiervan te reserveren voor noodstroom. En dankzij de hybride omvormers van Lyv kunnen zonnepanelen direct worden aangesloten op de omvormer zodat een bedrijf langer zonder netwerkspanning, dus off-grid, kan opereren. 

 

Verhogen van zelfconsumptie

Wekt u zelf stroom op met zonnepanelen? Dan kunt u de batterij inzetten om de zelfconsumptie van zelf opgewekte zonne-energie te verhogen. Overdag wordt de batterij dan opgeladen met overtollige zonne-energie die u op een ander moment weer kunt gebruiken. 

 

Sturen op dynamische tarieven

Met energiemanagement van Lyv is het mogelijk om met de batterij te gaan sturen op dynamische tarieven (EPEX). Hiervoor heeft Lyv ‘Local Financial Optimisation’ (LFO) ontwikkeld om het financieel rendement van een dynamisch energiecontract te verhogen. Deze dienst kan eenvoudig worden toegevoegd aan het energiemanagementsysteem van Lyv. De batterij gaat dan laden op het moment dat de energie het goedkoopst is en ontladen wanneer het tarief hoger is.

Bekijk al onze batterijensystemen voor bedrijven en bedrijventerreinen.

Voordelen en praktische informatie over onze batterijsystemen

  • De Lyv batterijomvormers voor bedrijven zijn 3-fase systemen en kunnen fase-onafhankelijk ontladen en laden, wat goed is voor de fase-balans op het stroomnetwerk.
  • Onze omvormers kunnen zowel hybride als retrofit worden geleverd. Met een hybride systeem kunnen zonnepanelen direct op de batterijomvormer worden aangesloten. Een retrofit systeem kan toegevoegd worden aan een bestaande installatie met of zonder zonnepanelen. De retrofit omvormers zijn compatibel met elke bestaande PV-installatie.
  • Onze batterijen zijn LFP-batterijen en staan bekend om hun veiligheid en robuustheid. Superveilige batterijen dus die bovendien geen kobalt bevatten.
  • De batterij kan ten minste 6.000 keer geladen worden waardoor er een optimale verhouding ontstaat tussen kostprijs en levensduur.
  • 10 jaar garantie
  • Lyv is preferred supplier van Dyness. Lees er alles over in dit bericht.

Constant in ontwikkeling

Bij Lyv laten we niets aan het toeval over. We hebben daarom een eigen testruimte ingericht om onze batterijsystemen te testen. Zo weten we steeds hoe ze reageren en presteren bij extern aansturen en kan onze software steeds geoptimaliseerd worden voor verschillende omgevingen.

Meer weten over een batterij voor uw bedrijf?

Elke maand op de hoogte blijven van actualiteiten en ontwikkelingen over netcongestie, energiemanagement en batterijen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief