Lyv hardware voor een slim energiesysteem

Een totaaloplossing voor bedrijven.

Slim omgaan met energie is van groot belang. Dat kan je met de complete oplossing van Lyv: Software – aangevuld met hardware zoals slimme meters, schakelaars en MKB-batterijen. Lyv levert een compleet pakket zodat er makkelijk gestart kan worden met een slim energiesysteem. 

Bij Lyv laten we niks aan het toeval over, we hebben daarom een eigen testruimte ingericht om onze batterijsystemen te testen. Zo weten we steeds hoe ze reageren en presteren bij extern aansturen en kan onze software ook telkens geoptimaliseerd worden voor verschillende omgevingen.

 

Onze hardware oplossingen zijn:

MKB-batterijen

Uw energiesysteem uitbreiden met een MKB-batterij kan zeer nuttig zijn!  Zo wordt een MKB-batterij vooral ingezet voor peak shaving  of op plaatsen waar onvoldoende netwerkcapaciteit is. De batterij vangt dan de vraagpiek op en wordt opgeladen op een moment dat er een lage stroomvraag is (‘s nachts bv.) of wanneer er bv. overtollige zonnestroom is. Een MKB-batterij kan ook in combinatie met een generator worden ingezet: de batterij helpt dan opnieuw om grote stroomtekorten op te vangen waardoor de generator zo kort mogelijk moet werken. 

Voordelen:

  • De MKB-batterijen kunnen extern aangestuurd worden, wat ze geschikt maakt voor dynamische stroomtarieven, Virtual Power Plants en ondersteuning van netwerkdiensten.
  • De batterij kan maar liefst 6.000 keer geladen worden waardoor er een optimale verhouding ontstaat tussen kostprijs en levensduur.
  • De Lyv MKB-batterijen zijn 3-fase systemen. Dit maakt fase-onafhankelijk ontladen mogelijk, wat goed is voor de balans op het stroomnetwerk.
  • Onze batterijen worden zowel hybride als retrofit geleverd. Met een hybride systeem kunnen zonnepanelen direct op de batterij-omvormer worden aangesloten. Een retrofit systeem kan toegevoegd worden aan een bestaande installatie met of zonder zonnepanelen.
  • Onze batterijen zijn LFP batterijen. LFP batterijen staan bekend om hun veiligheid en robuustheid. Een super veilige batterij!
  • De MKB-batterij is modulair en per 50 kWh uit te bereiden.

Gateway

Een gateway vormt de verbinding tussen apparaten in uw bedrijfsomgeving enerzijds en de slimme software in de cloud, het Lyv Energy Management Systeem (EMS), anderzijds. De gateway vertaalt en versleutelt de signalen van de apparaten en communiceert die naar het Lyv EMS. Omgekeerd worden er ook signalen gestuurd van het Lyv EMS via de gateway naar de apparaten.

Praktisch:

  • De Lyv gateway wordt bedraad aangesloten op het internet.
  • Er moet minstens één hoofdmeter verbonden worden met de gateway.
  • Apparaten kunnen bedraad of draadloos via het Zigbee protocol worden verbonden met de gateway.
Lyv gateway

Digitale meters en schakelaars

Digitale meters en schakelaars zijn noodzakelijk om inzicht te krijgen in de energiestromen en actie te kunnen ondernemen. Lyv biedt een breed gamma aan meters en schakelaars, afhankelijk van het aantal fases en het vermogen, om u de beste oplossing te kunnen bieden voor uw specifieke omgeving. 

Wil je meer weten over onze hardware oplossingen?

Laten we kennismaken!