Lyv batterijen voor een slim energiesysteem

Een totaaloplossing voor bedrijven en bedrijventerreinen

Slimmer omgaan met energie wordt steeds belangrijker en batterijen spelen hier een belangrijke rol in. De diverse batterijsystemen van Lyv voor bedrijven lossen problemen door netcongestie op of zorgen voor een hoger financieel rendement. Denk bijvoorbeeld aan het opslaan van zonnestroom voor later gebruik, anticiperen op een dynamische tarieven, peak shaving en noodstroom. Het is allemaal mogelijk.

 

De batterijsystemen zijn standaard geschikt voor aansturing met het energiemanagementsysteem van Lyv, zodat de batterij kan worden ingezet in een Energy hub. Wij ontzorgen bedrijven met de installatie van het batterijsysteem. Heeft u een vaste installateur? Geen probleem. Lyv ondersteunt uw installateur met de installatie.

Lange 

levensduur

Van 20 kWh naar

2,5 MWh en meer

10 jaar

garantie

Veilige 

LFP-batterijen

Batterijsystemen voor bedrijven en bedrijventerreinen

Uw bedrijf uitbreiden met een batterijsysteem kan zeer nuttig zijn! De batterij in combinatie met slim energiemanagement van Lyv levert bedrijven voordelen op. Zo lost u problemen op die ontstaan door netwerkproblemen, ofwel netcongestie en kan er een hoger financieel rendement worden gehaald met dynamische energietarieven. De vele toepassingen hebben we hieronder opgesomd. Herkent u dit? Neem dan contact met ons op.

 

Peak shaving

Als er onvoldoende netwerkcapaciteit is, is batterijsysteem met peak shaving een oplossing. Op de momenten dat er een piek is in de stroomvraag vangt het batterijsysteem deze piek op. De stroom die nodig is voor de bedrijfsvoering wordt dan geleverd door de batterij. De batterij wordt na de piekvraag weer opgeladen op een moment dat er een lage stroomvraag is (bijvoorbeeld in de nacht) of wanneer er overtollige zonnestroom is. Met peak shaving kunnen netwerkproblemen worden opgelost. 

 

Noodstroom en off-grid functies

Zijn er binnen het bedrijf bedrijfsactiviteiten die altijd stroom nodig hebben? Een batterij kan worden ingezet als noodstroomvoorziening. Het is mogelijk om de gehele batterij of een gedeelte hiervan te reserveren voor noodstroom. En dankzij de hybride omvormers van Lyv kunnen zonnepanelen direct worden aangesloten op de omvormer zodat een bedrijf langer zonder netwerkspanning, dus off-grid, kan opereren. 

 

Verhogen van zelfconsumptie

Wekt u zelf stroom op met zonnepanelen? Dan kunt u de batterij inzetten om de zelfconsumptie van zelf opgewekte zonne-energie te verhogen. Overdag wordt de batterij dan opgeladen met overtollige zonne-energie die u op een ander moment weer kunt gebruiken. 

 

Sturen op dynamische tarieven

Met energiemanagement van Lyv is het mogelijk om met de batterij te gaan sturen op dynamische tarieven (EPEX). Hiervoor heeft Lyv ‘Local Financial Optimisation’ (LFO) ontwikkeld om het financieel rendement van een dynamisch energiecontract te verhogen. Deze dienst kan eenvoudig worden toegevoegd aan het energiemanagementsysteem van Lyv. De batterij gaat dan laden op het moment dat de energie het goedkoopst is en ontladen wanneer het tarief hoger is.

Onze batterijoplossingen

Binnenopstelling schaalbaar in stappen van 20kWh

Lyv levert modulaire batterijsystemen voor een opstelling binnen die schaalbaar zijn in stappen van 20kWh. De mogelijkheden zijn met dit modulaire systeem eindeloos. Instappen met 20kWh en uitbreiden naar bijvoorbeeld 1MWh of meer is mogelijk en het systeem kan met het bedrijf meegroeien. Wij nemen graag de wensen met je door om een passend systeem te kunnen aanbieden.

Buitenopstellingen van batterijsystemen

Bedrijven of bedrijventerreinen die behoefte hebben aan een batterijsysteem met meer vermogen kunnen ook bij Lyv terecht. De modulaire buitenopstelling die Lyv levert is er in twee uitvoeringen. Beide uitvoeringen zijn modulair en ‘plug and play’. Hierdoor is het eenvoudig om het vermogen en de capaciteit uit te breiden en is er een korte realisatietijd.

Powerstone. Schaalbaar in stappen van 77kWh tot….

Dit modulaire batterijsysteem is verkrijgbaar vanaf 77kWh en uit te breiden met stappen van 77kWh tot een krachtig batterijsysteem. De Powerstone buitenopstelling heeft batterijen die met een hoger vermogen geladen en ontladen kunnen worden. Dit maakt het batterijsysteem extra geschikt voor het zware werk. Bijvoorbeeld om elektrische voertuigen van extra stroom te voorzien.

DH200F. Schaalbaar met 215kWh naar 2,5MWh en meer

Met modulaire batterijsysteem kan de opslagcapaciteit in stappen van 215 kWh worden uitgebreid tot een krachtig batterijsysteem van bijvoorbeeld 2,5 MWh, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. In het voorbeeld hieronder is een cluster van 6 modules parallel geschakeld en is het formaat van de totale module is gelijk aan een 20FT container. Dit batterijsysteem is uit te breiden met een hybride module waardoor zonnepanelen direct op het batterijsysteem kunnen worden aangesloten.

Meer weten over een batterijsysteem voor uw bedrijf?

Voordelen en praktische informatie over onze batterijsystemen

  • De Lyv batterijomvormers voor bedrijven zijn 3-fase systemen en kunnen fase-onafhankelijk ontladen en laden, wat goed is voor de fase-balans op het stroomnetwerk.
  • Onze omvormers kunnen zowel hybride als retrofit worden geleverd. Met een hybride systeem kunnen zonnepanelen direct op de batterij-omvormer worden aangesloten. Een retrofit systeem kan toegevoegd worden aan een bestaande installatie met of zonder zonnepanelen. De retrofit omvormers zijn compatibel met elke bestaande PV-installatie.
  • Onze batterijen zijn LFP-batterijen en staan bekend om hun veiligheid en robuustheid. Superveilige batterijen dus die bovendien geen kobalt bevatten.
  • De batterij kan ten minste 6.000 keer geladen worden waardoor er een optimale verhouding ontstaat tussen kostprijs en levensduur.
  • 10 jaar garantie

Constant in ontwikkeling

Bij Lyv laten we niets aan het toeval over. We hebben daarom een eigen testruimte ingericht om onze batterijsystemen te testen. Zo weten we steeds hoe ze reageren en presteren bij extern aansturen en kan onze software ook steeds geoptimaliseerd worden voor verschillende omgevingen.