Wat is Lyv Smart Home?

Be smart, Get Lyv!

Waarom is het Lyv Smart Home systeem ontwikkeld?

De internationale energiemarkt verandert razendsnel, met name op het gebied van duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen. Maar de balans tussen de vraag naar energie en het aanbod van duurzame energie raakt verstoord als er niets verandert aan het huidige energiesysteem. De behoefte aan een systeem dat rekening houdt met de gewijzigde situatie neemt toe. Bij de ontwikkeling van zo’n systeem wordt nog weinig rekening gehouden met de belangen van consumenten. Dit is waarom Lyv een vernieuwend concept ontwikkelde, genaamd Lyv Smart Home.

Wat is Lyv Smart Home?

Lyv Smart Home is een systeem dat slimme apparaten in uw huis kan aansturen en een verbinding maakt met centrale energiemanagementsystemen. Zo’n besturingssysteem maakt ons leven makkelijker, comfortabeler en zuiniger. U kunt het systeem eenvoudig bedienen via een smartphone, computer of laptop of via een display. Het display ‘Lyv Dash’, vervangt ook de thermostaat. Het concept is uit te rusten met batterijen die via het Lyv platform slim worden aangestuurd. Het Lyv Smart Home-systeem onderscheidt zich door functionaliteiten die gericht zijn op extra comfort in huis. In de toekomst kunt u er ook diensten van derden op aansluiten, zoals een beveiligingssysteem.

Dat u zelf de baas bent over persoonlijke data is voor Lyv vanzelfsprekend!

Handig bij zelf opwekken en opslaan van energie

Wilt u zelf optimaal gebruik maken van uw eigen geproduceerde stroom? Lyv Smart Home helpt u hierbij, door apparaten aan te sturen en/of gebruik te maken van een batterij waarin de overtollige stroom wordt opgeslagen en bewaard voor een later moment.

Dat is slim!

De Lyv gateway spreekt meerdere talen. Daardoor kunt u via één systeem meerdere slimme apparaten in uw huis monitoren en managen, of u nu thuis bent of niet. Dat maakt het leven een stuk makkelijker en comfortabeler! Bovendien draagt de Lyv Smart Home bij aan het verminderen van energieverbruik en werkt dus kostenbesparend.

Hoe ziet Lyv Smart Home eruit?

Om gebruik te maken van de Lyv Smart Home heeft u tenminste een Connect nodig die aangevuld kan worden met het Lyv Dash-display. De gateway maakt via internet verbinding met het Lyv platform om gebruik te kunnen maken van verschillende diensten.

Een basisset bestaat uit drie onderdelen:
1. De Lyv Connect: een klein kastje in de meterkast dat zorgt voor de verbinding met uiteenlopende slimme apparaten in huis.
2. De Lyv Dash: het fraai en modern vormgegeven display, een dashboard dat de huidige thermostaat vervangt.
3. De Lyv Ketelmodule: een soort stekker die ervoor zorgt dat de cv-ketel goed met de Dash communiceert.

Waar koop ik Lyv Smart Home?

Lyv Smart Home bevindt zich in de testfase en is voorlopig alleen projectmatig verkrijgbaar voor organisaties als energiebedrijven en woningbouwverenigingen.