Zonnestroom beter benutten door uitgestelde levering

Batterijsystemen met grote opslagcapaciteit en slimme aansturing is het domein van Lyv. 

Het stroomnetwerk zit overvol en de stroomprijs is steeds vaker negatief. Dit wordt voor een groot deel veroorzaakt door de succesvolle uitrol van zonnestroom in Nederland. Die zonnestroom komt allemaal tegelijk en dat kan het stroomnetwerk niet verwerken.

Om dit op te lossen en zonnestroom beter te benutten is uitgestelde levering nodig. Door zonnestroom (van daken en land opstelling) op te slaan in batterijen kan de stroom beter op het net verdeeld worden. De batterijen worden ontladen als het rustig is op het net, bijvoorbeeld in de nacht. Dit noemen we uitgestelde levering. Minister Rob Jetten ziet ook het belang van uitgestelde levering. Het kabinet stelt definitief 416,6 miljoen euro beschikbaar uit voor de installatie van batterijen bij grote zonneparken en zonnedaken. Er komt een subsidie per kilowattuur uitgesteld geleverde zonnestroom..

Uitgestelde levering realiseren

Lyv zag al heel vroeg dat duurzame stroom eigenlijk een ‘lastig product’ is en er maatregelen nodig zijn om die lastige kanten weg te nemen. Het inzetten van batterijen en het slim aansturen van battery systems, bijvoorbeeld met uitgestelde levering, zijn oplossingen voor die lastige kanten van zonne-energie. Lyv heeft alle kennis en producten in huis en er zijn krachtige partners aangesloten om bedrijven volledig te ontzorgen met een totaaloplossing voor uitgestelde levering.

uitgestelde levering Lyv

Totaaloplossing door juiste producten, kennis en partners

Lyv werkt voor de levering van grote batterijsysteem samen met Dyness. Als preferred supplier van deze batterijsystemen heeft Lyv beschikking over diepe kennis voor het ontwerp van batterijensystemen en zijn we in staat om hoogwaardige, veilige en competitieve batterijsystemen te leveren.

Voor de volledige installatie van de batterijsystemen werkt Lyv samen met krachtige landelijke installatiepartners door heel Nederland. Deze partners beschikken over een brede kennis op alle lagen van het elektrisch systeem en kunnen periodiek controle op elektrische installaties uitvoeren

Naast het leveren van de batterijen en het begeleiden van de installatiepartners heeft Lyv een krachtig energiemanagementsysteem om het batterijsysteem slim aan te sturen. Uitgestelde levering is toegevoegd aan het brede pakket van energiemanagementdiensten van Lyv. Hoe het werkt? In het gebruikers account worden de tijden van levering ingegeven alsmede het gewenst vermogen van terug levering. Hierna werkt het Lyv energiemanagementsysteem automatisch.

Meer weten over ons pakket voor uitgestelde levering? Neem contact met ons op.

Elke maand op de hoogte blijven van actualiteiten en ontwikkelingen over netcongestie, energiemanagement en batterijen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief