Lyv batterijcapaciteit calculator​

Meer zelfconsumptie realiseren uit uw (toekomstige) zonnepanelen? Bereken eenvoudig de capaciteit en afmeting voor uw batterijsysteem. De capaciteit van de batterij wordt uitgedrukt in kWh en is bepalend voor hoe lang u stroom uit een batterij kan halen.

Wanneer u een batterijsysteem koopt, is het belangrijk om de juiste capaciteit te kiezen, zodat uw toekomstige batterij optimaal past en voldoet aan uw uitgangspunten. Maar hoe weet u welke capaciteit past bij uw situatie? Bereken met onze handige rekentool de batterijcapaciteit voor uw situatie. Met enkele stappen weet u hoe groot uw batterij moet zijn om meer eigen opgewekte energie uit uw (toekomstige) zonnepanelen te gebruiken.

Werking calculator

Met de Lyv batterijcalculator kunt u berekenen hoe groot een batterijsysteem moet zijn op basis van het door u gewenste eigen verbruik (zelfconsumptie). 

De calculator werkt op basis van drie variabelen

  • Stroomverbruik per jaar in kWh
  • Opbrengst zonnepanelen per jaar in kWh
  • Gewenste zelfconsumptie in % van geproduceerde stroom

 

Op basis van deze variabelen wordt berekend welke capaciteit geschikt is voor uw situatie. 

 
Praktisch

Voor de calculator heeft u uw huidig stroomverbruik in kWh en de opbrengst van uw (toekomstige) zonnepanelen in kWh nodig. De berekening kan op basis van de opbrengst van bestaande zonnepanelen maar ook met nog te installeren zonnepanelen. Weet u de opbrengst niet, via deze link komt u bij een calculator waar u de opbrengst van zonnepanelen kan uitrekenen.

 
Offerte

Na de berekening  heeft u de mogelijkheid om een offerte aan te vragen bij een Lyv dealer in uw buurt. Voor het maken van een offerte is o.a. nodig:

  • Aantal fase van uw stroomafsluiting en de grootte van uw stroomaansluiting bv 3x25A.

Calculator

Met de Lyv batterijcalculator berekent u in enkele stappen hoe groot uw batterij moet zijn om meer opgewekte energie uit uw (toekomstige) zonnepanelen te gebruiken.

Disclaimer

  • De berekening is op basis van een gemiddeld energieverbruiksprofiel wat kan afwijken van de werkelijke situatie
  • Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de berekening
  • Voor andere functies dan zelfconsumptie is de calculator niet geschikt

Dealer vinden

Reken op ons bekwaam dealernetwerk voor het plaatsen van uw baterijsysteem.

Voor de selectie en montage van een batterijsysteem heeft Lyv een dealernetwerk opgezet. Deze Lyv dealers zijn opgeleid door Lyv en steeds up-to-date en bijgeschoold over de nieuwste energiemogelijkheden. Binnen ons dealernetwerk kan u rekenen op professioneel en correct advies omtrent de selectie van uw batterijsysteem. 

Vraag nu een vrijblijvende offerte voor uw batterijsysteem

Een thuisbatterij installeren: beter nu dan morgen

Elke maand op de hoogte blijven van actualiteiten en ontwikkelingen over netcongestie, energiemanagement en batterijen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief