Lyv levert batterij van 215 kWh aan Censo

Een mooi moment vandaag in Purmerend. Lyv leverde namelijk een batterij aan Censo van 215 kWh. Dit is niet de eerste batterij die we leveren aan Censo, maar wel de eerste batterij met een grotere opslagcapaciteit.

Netcongestie probleem voor bedrijven

Bedrijven in ondervinden steeds vaker problemen door netcongestie. Het verkrijgen van een nieuwe stroomaansluiting of een verzwaring van de stroomaansluiting is daardoor niet altijd mogelijk. En dat kan tot problemen leiden als bedrijven willen groeien, verduurzamen of een nieuwe vestiging willen openen. Batterijen en energiemanagement spelen dan ook een steeds belangrijkere rol om mee te kunnen bewegen in de energietransitie en problemen door netcongestie op te lossen.

Wat Lyv doet voor Censo

Lyv levert, een batterij van 215 kWh en 100 kW aan Censo. De batterij is een buitenopstelling die gereed voor gebruik wordt aangeleverd. Het bedrijf dat de batterij in gebruik neemt, is in afwachting van een grotere netaansluiting en gebruikt nu een dieselaggregaat om het pand te kunnen verwarmen. Dit is een kostbare en vervuilende oplossing. De batterij gaat het dieselaggregaat volledig vervangen om de pieken in het verbruik op te vangen. Naast de batterij levert Lyv ook het energiemanagementsysteem. Uniek aan het energiemanagementsysteem van Lyv is dat de klant alleen de diensten afneemt die nodig zijn om de -bedrijfsvoering te optimaliseren. Censo heeft de diensten Lyv Monitoring en Local Load Control (LLC) afgenomen. Lyv Monitoring om relevante energiedata op te halen dat de basis is voor verdere optimalisatie en Local Load Control (LLC) om peak shaving te kunnen toepassen in combinatie met de geleverde batterij.

Energiemanagement en batterijen van Lyv

De transitie naar een duurzamer energiesysteem brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Onbalans en overbelasting van het stroomnet zijn aan de orde van de dag en de kranten staan bomvol over de problemen door netcongestie. Bedrijven kunnen niet groeien of zich vestigen in dit soort gebieden en zelf woningbouwprojecten komen nu tot stilstand door het niet kunnen verkrijgen van de benodigde stroomaansluiting. Dit probleem zag Lyv al in een vroeg stadium ontstaan. Lyv en ontwikkelde een energiemanagementsysteem en levert krachtige batterijsystemen om deze problemen voor bedrijven op te lossen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Of bekijk eerst wat ons energiemanagementsysteem je te bieden heeft en wat voor batterijsystemen Lyv levert.

Lyv en Dyness

Lyv werkt intensief samen met Dyness voor de ontwikkeling en modificatie van batterijsystemen. Hierdoor is 10 jaar garantie op deze batterijsystemen, die via Lyv geleverd worden, mogelijk en kan Lyv voor complexe en grote projecten passende batterijsystemen leveren.

Meer weten over onze batterijsystemen en de toepassing bij jouw bedrijf? Neem contact met ons op.

Elke maand op de hoogte blijven van actualiteiten en ontwikkelingen over netcongestie, energiemanagement en batterijen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief