Wat is Lyv Smart Home +

Get smart, Get Lyv!

Waarom is het Lyv Smart Home + systeem ontwikkeld?
De internationale energiemarkt verandert razendsnel, met name op het gebied van duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen. De balans tussen de vraag naar energie en het aanbod van duurzame energie raakt echter uit balans als er niets verandert aan het huidige energiesysteem. De behoefte aan een systeem dat hier rekening mee houdt, neemt toe. Bij de ontwikkeling hiervan wordt nog weinig rekening gehouden met de belangen van consumenten. Dit is waarom Lyv een vernieuwend concept ontwikkelde, genaamd Lyv Smart Home +

Wat is Live Smart Home +?
Lyv Smart Home + is een systeem dat slimme apparaten in uw huis kan aansturen, en een verbinding maakt met centrale energiemanagementsystemen. Heel belangrijk hierbij is dat  uw persoonlijke data worden bewaakt. Zo’n besturingssysteem maakt ons leven makkelijker, comfortabeler en zuiniger.  U kunt het eenvoudig bedienen via een smartphone,  computer of laptop of via de display die bij ieder systeem erbij geplaatst wordt, dit is de ‘Lyv Dash’, die ook de thermostaat vervangt. Het concept is uit te breiden met slimme soft- en hardware voor energieopslag en -afgifte. Het Lyv Smart Home + systeem onderscheidt zich door diverse unieke extra functionaliteiten, die gericht zijn op extra comfort in huis. U kunt in de toekomst  ook  diensten van derden erop aansluiten, zoals een beveiligingssysteem.

Handig bij zelf opwekken en opslaan van energie
Wilt u zelf optimaal gebruik maken van uw eigen geproduceerde stroom?  Lyv Smart Home + helpt u hierbij, door het aansturen van apparaten, of door gebruik te maken van een batterij waarin de overtollige stroom wordt opgeslagen en bewaard voor een later moment.

Dat is slim!
Simpelweg betekent dit dat u door middel van één systeem alle slimme apparaten in uw huis kunt monitoren en managen, of u nu thuis bent of niet. Dat maakt het leven een stuk makkelijker en comfortabeler!  Bovendien draagt de Lyv Smart Home + bij aan het verminderen van energieverbruik en werkt dus kostenbesparend.

Hoe ziet Lyv Smart Home + eruit?
Naast het systeem zelf is er veel aandacht besteed aan de vormgeving van de Lyv Smart Home +

Een basisset bestaat uit drie onderdelen:

  1. De Lyv Dash: het fraai en modern vormgegeven dashboard tevens klokthermostaat (deze vervangt de huidige thermostaat)
  2. De Lyv Connect: een klein kastje in de meterkast dat zorgt voor de verbinding met uiteenlopende slimme apparaten in huis (ook wel Smart Consumer Gateway (SCG) genaamd)
  3. De Lyv Ketelmodule: een soort stekker die er voor zorgt dat de cv-ketel goed met de Dash communiceert

Waar koop ik Lyv Smart Home+?

Lyv Smart Home + bevindt zich in de testfase en is voorlopig alleen projectmatig verkrijgbaar voor energiebedrijven, woningbouwverenigingen en dergelijke.

Waar wordt getest?

Het eerste demonstratieproject is in opbouw. Hieraan zullen 1.000 consumenten deelnemen. Daarmee is het een van de grootste projecten in Nederland. Meer informatie over het demonstratieproject vindt u hier.

Voordelen van Lyv