Lyv breidt uit met batterijsystemen van 2,5 MWh en meer

Tijdens de SNEC Expo in Shanghai lanceerde Dyness op 25 mei twee nieuwe batterijsystemen in het thuisland China en vandaag doet Lyv dat in Nederland. Lyv is de eerste in Europa die het batterijsysteem levert. En dat doen wij niet zomaar. Leveranciers waarmee wij samen werken, onderwerpen wij aan strenge kwaliteit- en compatibiliteitseisen.

Groot, groter, grootst

Tot vandaag leverde Lyv, naast thuisbatterijen, batterijsystemen voor bedrijven tot 500 kWh. Een capaciteit waar veel bedrijven al mee geholpen zijn om problemen door onder andere netcongestie op te lossen.Lyv zag echter al langer dat de vraag naar grotere batterijsystemen toenam en ging op zoek naar een geschikte leverancier om batterijsystemen te kunnen leveren met een grotere capaciteit. Dat is gelukt met Dyness. Het modulaire systeem dat Lyv levert is er in twee uitvoeringen. Een batterijsysteem dat in stappen van 77 kWh kan worden uitgebreid naar 1,2 MWh of meer. En een batterijsysteem dat in stappen van 215 kWh kan worden uitgebreid naar 2,5 MWh of meer. De uitbreiding naar grotere batterijsystemen sluit aan bij de ontwikkelingen in de markt en is een logische stap voor Lyv. Het stelt ons in staat om Energy Hubs met een grotere opslagcapaciteit te realiseren bij bedrijventerreinen of als energieopslag bij één bedrijf.

De nieuwe batterijsystemen zijn geschikt om zowel binnen als buiten te plaatsen en schaalbaar in een standaard 20 Ft en 40 Ft containermaat.

Batterij is het hart van een Energy hub

Energy hubs zijn nodig voor een veerkrachtig energiesysteem en batterijen spelen een centrale rol als buffer om energie op te slaan en te leveren. Daarmee kunnen stroompieken worden opgevangen waardoor bedrijven toch kunnen uitbreiden. Het stelt ons ook in staat om stroom op te slaan als er veel aanbod is van (eigen) zonnestroom en/of goedkope energie en op een gunstig moment te ontladen.

Kwaliteit en compatibiliteit

Lyv levert alleen batterijsystemen die kunnen voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Voorbeelden zijn een lange levensduur, beperkt gebruik van schaarse grondstoffen en een ruime garantieperiode. De nieuwe batterijsystemen slagen hier goed in. Zo kan de batterij ten minste 6.000 keer worden geladen en ontladen, is er een garantie van 10 jaar en is de batterij vrij van kobalt. Daarnaast is de batterij compatibel het energiemanagementsysteem van Lyv om de batterij binnen de Energy hub nog slimmer te kunnen inzetten. Zo kunnen we sturen op gezamenlijk vermogen binnen bedrijvenparken, peak shaving toepassen, sturen op dynamische tarieven en de batterij als noodstroom faciliteit gebruiken.

Blijf op de hoogte van actualiteiten en ontwikkelingen over netcongestie, energiemanagement en batterijen

[zcwp id = 7]