De buurtbatterij. Deze term hoor je vaak en dat is niet zo gek, want er is een grote rol weggelegd voor buurtbatterijen bij de aanleg van nieuwe woonwijken in netcongestiegebieden. Lees hier alles over de buurtbatterij, of liever gezegd: wijkhub.
Netcongestie kan ervoor zorgen dat een woonwijk niet gerealiseerd kan worden, omdat er geen ruimte is op het overvolle stroomnet. Met het oplopend tekort aan woningen is dat geen goede ontwikkeling.
Een wijkhub zorgt ervoor dat de woonwijk er wel kan komen en kan rekenen op een betrouwbare stroomvoorziening. En dit ondanks de beperkingen door netcongestie.
Een Wijkhub is een concept dat het mogelijk maakt om woonwijken te realiseren, ondanks de beperkingen door netcongestie. Dat kan door een combinatie van nauwkeurig meten, slimme sturing van apparaten en het bijplaatsen van vermogen.
Het wordt in de markt ook wel buurtbatterij genoemd, maar die term vinden wij echt te smal. Het verwijst slechts naar het aanvullend vermogen dat geleverd wordt door een batterij, en gaat voorbij aan het meten en sturen van apparaten en aanvullend vermogen. Dit aanvullend vermogen kan een batterij zijn, maar dat hoeft niet.
De term energyhub gebruiken wij ook niet voor woonwijken. Deze oplossing is voor bedrijven en bedrijventerreinen. De dynamiek en aanpak binnen een woonwijk is substantieel anders dan binnen (een groep) van bedrijven.
Benieuwd naar de juiste aanpak om een wijkhub te organiseren? We hebben er een whitepaper over geschreven om je te begeleiden. Vraag de Wijkhub whitepaper van Lyv aan.
Lyv heeft de juiste kennis en ervaring in huis, een energiemanagementplatform en geschikte batterijsystemen om de wijkhub te realiseren. Ben jij als gemeente, projectontwikkelaar, bouwbedrijf of vastgoedeigenaar op zoek naar een oplossing voor jouw woningbouwproject? Neem contact op met Lyv.
Vul uw gegevens in en vraag de whitepaper wijkhub aan.
Blijf op de hoogte van actualiteiten en ontwikkelingen over netcongestie, energiemanagement en batterijen
Thank you for Signing Up |