Onze projecten

Hieronder vindt u een aantal van onze lopende en gerealiseerde projecten. We laten u zien hoe we bedrijven helpen met slimme oplossingen voor energieopslag en energiemanagement, en zo bijdragen aan een efficiënter en duurzamer energiegebruik.

Project: Texel

Status: Realisatie

Een groot deel van Texel kampt met congestie problemen. Anticiperend op problemen en kansen word er bij een veeteeltbedrijf een batterijsysteem geplaatst met verschillende functionaliteiten. De batterij wordt gebruikt om zelfconsumptie van zelfgeproduceerde stroom te verhogen. Ook wordt er gekeken naar het optimaliseren van het stroomverbruik in de groep waar het veeteeltbedrijf deel van uitmaakt middels zelflevering. 

 

Met de inzet van de batterij op onbalans wordt een financieel rendement gerealiseerd. Meest bijzondere functie is wel de off grid mogelijkheid. Het schapenbedrijf kan geheel off grid draaien en is dan losgekoppeld van het net. In off grid bedrijf voorziet het veeteeltbedrijf geheel in zijn eigen stroom.

Kenmerken project

Kenmerken project

Bij de nieuwbouw van kantoren en warehouse bleek er onvoldoende vermogen uit het net beschikbaar om invulling om aan het vermogen wat noodzakelijk is. Blond Amsterdam heeft Lyv benaderd om een oplossing te realiseren voor het tekort aan vermogen.

 

De oplossing bestaat uit twee batterijsystemen , zonnepanelen en aansturing via het Lyv EMS. De batterijen worden geladen via de zonnepanelen of uit het net als de belasting laag is. Indien noodzakelijk kunnen optioneel laadpalen worden uitgeschakeld als er onverhoopt een te kort aan vermogen zou voortdoen.

Project: Amsterdam

Status: Realisatie

Project: TotalEnergies

Status: Realisatie

Voor de realisatie wan een waterstof tankstation was er onvoldoende vermogen uit het net beschikbaar door congestie problemen. Op verzoek van Total Energys heeft Lyv een oplossing gerealiseerd met batterijen en  EMS diensten. Als de maximale belasting van de stroomaansluiting overschreden dreigt te worden levert een batterijpakket extra vermogen. De batterijen worden geladen bij een lage belasting. Als de batterijen onverhoopt leeg dreigen te raken worden er een signaal gegeven naar het waterstofstation dat die kan afschakelen. De batterijen zijn geïntegreerd in het complexe ESD systeem Emergency Shutdown Device

Kenmerken project

Bij een van de klanten van Censo is er een tekort aan vermogen ontstaan. Dat werd opgelost met een aggregaat wat op diesel werkte. Op verzoek van Censo heeft Lyv een batterijsysteem geleverd om het aggregaat te vervangen. Lyv stuurt het systeem aan met het Lyv EMS,er word gestuurd om binnen het gecontracteerde vermogen te blijven. Het vervangen van het aggregaat resulteert in een lagere uitstoot van rookgassen en het gespaart op de kosten van diesel.

Kenmerken project

Project: Censo Purmerend

Status: Gerealiseerd

Project: Censo Den Bosch

Status: Realisatie

Censo heeft meer klanten waar een probleem met vermogen is. Op verzoek van Censo heeft Lyv een batterijsysteem geleverd. Lyv stuurt het systeem aan met het Lyv EMS, er word gestuurd om binnen het gecontracteerde vermogen te blijven.

Kenmerken project

Dit agrarische bedrijf wilde meer zonnestroom gebruiken, meer rendement halen uit een dynamische contract een er was tevens behoefte aan noodstroom. Lyv heeft voor deze opdrachtgever in eigenbeheer een batterijcontainer ontwikkeld waarmee de behoefte van de klant ingevuld kunnen worden. Er zijn twee busbars gemonteerd waar de bovenste voorziet in netstroom en de onderste noodstroom kan leveren. Er zijn 8 hybride omvormers gemonteerd waarop zonnepanelen zijn aangesloten.

Kenmerken project

Project: Agrarisch bedrijf

Status: Gerealiseerd

Project: Electrisch bezorgen

Status: Gerealiseerd

Bij een nieuwe locatie was er onvoldoende vermogen beschikbaar om elektrisch vervoer bij het laden van voldoende vermogen te voorzien. Naast dit tekort aan levering vermogen is er een beperking op terugleveren. Lyv heeft een 5 tal batterij-torens gerealiseerd met hybride omvormers. Op een aantal van de omvormers zijn zonnepanelen aangesloten. Bij een te hoog vermogen worden de batterijen door het Lyv EMS aangestuurd om vermogen te leveren. Als de batterijen vol zitten en de zonnepanelen

Kenmerken project

Project: Recreatiepark

Status: Gerealiseerd

Een recreatiepark werd bij uitbreiding van het aantal huisjes geconfronteerd met een tekort aan vermogen uit het net. Lyv is gevraagd om door te rekenen wat het te kort aan vermogen is en een oplossing te realiseren. Er is gekozen voor een combinatie met een batterij en energie management. Een batterij word als eerste aangesproken bij een gebrek aan vermogen. Hierna kunnen boilers en verwarming aangestuurd worden om het voorkomen dat het maximale vermogen word overschreden.

Kenmerken project

Project: Particulier

Status: Gerealiseerd

Deze opdrachtgever wilde optimaal gebruik maken van een dynamische contract en zonnestroom opslaan. Hiervoor Heeft Lyv een batterijsysteem geplaatst die word aangestuurd door het Lyv EMS.

Kenmerken project

Project: Buurtbatterij

Status: Gerealiseerd

Lyv heeft een project gerealiseerd met een buurtbatterij. Via software zijn buurtbewoners gekoppeld aan deze batterij. Via de slimme meter word de buurtbatterij geladen of ontladen, afhankelijk of de buurtbewoners stroom nodig hebben of stroom van zonnepanelen terugleveren.

 

Dit was een demonstratieproject om de werking aan te tonen. Het was het eerste project ter wereld waar met slimme meters een buurbatterij werd aangestuurd.

Kom er achter hoe uw project er op deze pagina uit zou zien

Blijf op de hoogte van actualiteiten en ontwikkelingen over netcongestie, energiemanagement en batterijen

Lyv
Inschrijven voor de nieuwsbrief