Blijf op de hoogte!
Lyv helpt bedrijven met slimme batterijen en energiemanagement om netcongestie op te lossen en duurzaam te groeien. Wil je op de hoogte blijven van onze innovatieve oplossingen?
Lees hier het verhaal over het ontstaan van Lyv.
Brendan de Graaf oprichter van Lyv, is begonnen als loodgieter op Texel. In 2008 werd hij gevraagd of hij wilde helpen met de oprichting van een energiebedrijf op Texel. Dat boeide hem. Door zijn enthousiasme gecombineerd met zijn bovengemiddelde inzichten in complexere uitdagingen werd hij gevraagd voor de rol van projectleider en in een volgende fase voor de rol directeur van TexelEnergie. TexelEnergie richt zich op de verkoop van duurzame energie, productie van duurzame energie en energiebesparing. Al snel kwam Brendan erachter dat een energiebedrijf best ingewikkeld is. Om het voor andere lokale energiebedrijven makkelijker te maken nam hij het initiatief tot een landelijke energie coöperatie met leveringsvergunning. Deze coöperatie is gestart met als DE Unie, later verdergegaan onder de naam om nieuwe energie. Brendan zag ook dat duurzame energie best een lastig product is voor een energieleverancier. Zo is de volatiliteit een probleem. Daarnaast was de vraag of het netwerk de groei van duurzame energie aan zou kunnen. Deze uitdagingen die duurzame energie met zich meebrengen zouden een belemmering kunnen vormen van een succesvolle uitrol
van duurzame energie.
Om de belemmeringen bij uitrol te voorkomen werd er op Texel in 2010 een smart grid project gestart. Cloud Power. 300 huishoudens namen deel waarvan 150 met een grote zon installatie. Ook een kleine windmolen van 250 kW deed mee aan het project. Het was een echt pioniers project waardoor goed inzicht werd verkregen in de uitdagingen maar ook nieuwe mogelijkheden en kansen bij de opschaling van duurzame stroom. Voor zijn inzet heeft Brendan in 2014 de Koning Willen 1 plaquette voor duurzaam ondernemerschap in ontvangst genomen van Koningin Maxima die was toegekend aan TexelEnergie. Brendan heeft zijn ervaringen over het oprichten van een lokaal energiebedrijf beschreven in een boek. ”Een lokaal energiebedrijf, hoe doe ik dat?” De noodzaak van slimme energiesystemen werd goed inzichtelijk gemaakt. Echter het ontbrak aan het ideale systeem waarop Brendan een nieuw bedrijf startte. Lyv, gericht op het opschalen van slimme energiesystemen Na de oprichting van Lyv werd er gestart met een project waar een Buurtbatterij en huisbatterijen geplaatst zouden worden. Het bleek erg lastig om aan batterijen te komen waarop Lyv batterijen als een extra product aan haar diensten toevoegde. Lyv Energie Management Systemen en batterijen was geboren
Om meer inzicht te krijgen in de werking van thuisbatterijen heeft Lyv een testruimte ingericht waar verschillende merken zijn getest. Uit deze testen bleek dat de systemen niet altijd voldeden aan de productspecificaties van de fabrikant. Met de opgedane ervaring is Lyv producenten gaan zoeken die goede producten maken en goede ondersteuning leveren.
Na ruime ervaring te hebben opgedaan met huisbatterijen is Lyv zich gaan oriënteren op de
zakelijk markt. Lyv richt zich momenteel uitsluitend op de zakelijke markt. Thuisbatterijen worden nog wel in grotere projecten gedaan bijvoorbeeld voor een project voor 300 nieuwe woningen.
Lyv is erkend ODA en is daarmee geautoriseerd om de P4 poort van de slimme meter uit te lezen
Lyv is door TenneT erkend als Congestie Service Provider
Lyv helpt bedrijven met slimme batterijen en energiemanagement om netcongestie op te lossen en duurzaam te groeien. Wil je op de hoogte blijven van onze innovatieve oplossingen?
Blijf op de hoogte van actualiteiten en ontwikkelingen over netcongestie, energiemanagement en batterijen
Thank you for Signing Up |