Krijg hieronder antwoord op onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Lyv heeft er bewust voor gekozen om data op te slaan in Nederland.
Het Lyv EMS is zo ontworpen dat de gebruiker zelf bepaalt of zijn apparaten aangestuurd worden, de gebruiker is steeds in control.
Ja, het Lyv EMS werkt merkonafhankelijk.
Extern aansturen betekent dat het mogelijk is om een apparaat aan te sturen vanaf een andere locatie dan waar het apparaat staat.
Extern aansturen geeft de mogelijkheid om gebruik te maken van geavanceerde diensten, bijvoorbeeld deelname aan een VPP (Virtual Power Plant).
Nee, niet alle apparaten zijn geschikt voor extern aansturen. Zelfs wanneer een fabrikant het vermeldt, werkt een externe functie niet altijd.
De prijs van een batterijsysteem is afhankelijk van verschillende factoren. Ga uit van een prijs van €600 tot €1200 per kWh ex BTW.
Voor de aanschaf van een batterij is de prijs per kWh een indicatie. Voor de totale kosten over de levensduur (TCO) moet bv. het aantal keren dat een batterij geladen kan worden, meegewogen worden.
Ja, naast een batterij is er een BMS (Batterij Management Systeem) en een omvormer nodig, het is eigenlijk om over batterijsysteem te spreken.
Vrijwel alle batterijen komen op dit moment uit Azië. Europa werkt nog aan een eigen batterij industrie. Lyv is Lid van de EBA die ontwikkeling en productie van batterijen in Europa stimuleert.
Ja, de meeste batterijsystemen kunnen op de grond geplaatst worden. Sommige systemen kunnen ook aan een muur bevestigd worden.
In een batterijsysteem treden verliezen op. De verliezen ontstaan door omzetting van stroom en weerstand in de verschillende onderdelen van een batterijsysteem. Het totale percentage verlies is afhankelijk van de situatie. Indicatief voor een particulier systeem, 1 zonnepaneel ter compensatie van systeemverliezen.
Bij het opslaan van zonnestroom gaat het om hoeveel stroom er uit zonnepanelen direct word gebruikt. De opbrengst en het stroomgebruik per jaar spelen geen rol bij een batterijsysteem.
Ja, bij kleinere systemen is het management van zonnestroom een standaardfunctie. Voor grote systemen kan er een aanvullend EMS nodig zijn.
Nee, een BMS heeft een belangrijke functie en beschermt de batterij tegen verkeerd gebruik. Het is specialistenwerk om de werking van een BMS te programmeren.
Ja, Lyv levert batterijen met verschillende functies, ook voor Peak shaving.
Een buurtbatterij heeft een lastig financieel model omdat de belasting niet verrekend kan worden, wat bij een thuisbatterij wel het geval is. Er lopen onderzoeken om de wetgeving aan te passen.
Blijf op de hoogte van actualiteiten en ontwikkelingen over netcongestie, energiemanagement en batterijen
Thank you for Signing Up |