Home > Batterijen > Thuisbatterijen
Lyv levert thuisbatterijen die geschikt zijn voor slimme energiesystemen. De Lyv thuisbatterijen kunnen worden toegevoegd aan het Lyv Energiemanagementsysteem waardoor er meer functies voor de batterij beschikbaar komen. Zo is het mogelijk om de batterij aan te sturen op basis van uurtarieven. Dit gebeurt met Local Financial Optimisation (LFO) van Lyv. Thuisbatterijen van Lyv aangevuld met andere hardware zoals slimme meters en schakelaars zorgen voor een compleet pakket zodat er makkelijk gestart kan worden met een slim energiesysteem.
Zelfconsumptie van stroom uit uw zonnepanelen verhogen? Gebruik onze calculator om de grootte van de batterij te berekenen. Indien gewenst, kunt u gelijk een offerte aanvragen.
Lyv levert de thuisbatterijen via erkende Lyv dealers. Al onze dealers zijn opgeleid en op de hoogte van de laatste trends in het energielandschap.
Gezinnen gebruiken een thuisbatterij vooral voor het opslaan van stroom geproduceerd door hun zonnepanelen. Het directe verbruik van stroom uit zonnepanelen bedraagt namelijk maar 10 tot 30%. Met een thuisbatterij kan dat verhoogd worden tot circa 80%. Maar de Lyv batterijen hebben meerdere functies en zijn daardoor toekomstbestendig. Zonnepanelen kunnen direct aangesloten worden op het Lyv batterijsysteem, maar het is ook mogelijk om het Lyv batterijsysteem te plaatsen bij een bestaande zonnepaneleninstallatie.
Bij Lyv laten we niks aan het toeval over, daarom hebben we een eigen testruimte ingericht om batterijsystemen te testen. Zo zien we hoe de batterijsystemen reageren en presteren en testen we ook hoe het Lyv EMS aangestuurd wordt. Op die manier optimaliseren we continu de Lyv software voor de beste toepassing in verschillende omgevingen.
Op dit moment is het mogelijk om stroom die op het net wordt gezet te verrekenen met stroom die later uit het net wordt onttrokken. Dit noemen we salderen. Deze salderingsregeling gaat echter stoppen waardoor het belangrijker wordt om zoveel mogelijk zonnestroom zelf te gebruiken. Een thuisbatterij is dan heel geschikt. Het directe verbruik van stroom uit zonnepanelen zonder batterij bevindt zich namelijk tussen de 10 tot 30%; met een thuisbatterij kan dat verhoogd worden tot circa 80%.
Het gebruik van stroom gaat gepaard met pieken. Soms is die piek zo groot dat een standaardaansluiting die piek niet kan leveren. Dan is er een grotere en dure stroomaansluiting nodig, maar door netwerkproblemen (congestie) wordt het steeds moeilijker om een grotere aansluiting te krijgen. In dit soort situaties is een batterij met een Peak Shaving functie de oplossing. De batterij wordt geladen met zonnestroom of uit het net wanneer er weinig vraag is. Wanneer de maximale waarde van de aansluiting overschreden dreigt te worden zal de batterij ontladen worden om de piek op te vangen.
Alhoewel het Nederlandse stroomnet betrouwbaar is, blijft een onderbreking van de stroomtoevoer erg vervelend. Wanneer dit niet alleen vervelend maar echt onwenselijk is, kan de noodstroomfunctie gebruikt worden. Zodra de netspanning wegvalt, schakelt de omvormer om naar noodstroom. Deze noodstroomfunctie is bedoeld voor stroomonderbrekingen en niet om langdurig te voorzien in stroom. Een heel huis op noodstroom kan, maar vergt een zeer grote batterij-installatie. Vaak wordt dit vermeden door slechts enkele groepen met bijvoorbeeld een koelkast of wifi aan te sluiten op de noodstroomfunctie. Indien u gebruik wilt maken van noodstroom dan moet dat vooraf met de Lyv deler worden afgestemd.
Met de off-grid functie is het mogelijk om langdurig, los van het net te voorzien in de stroombehoefte. Zelfs zonder stroomaansluiting kan in de stroombehoefte worden voorzien. De batterij wordt dan geladen met stroom van de zonnepanelen die direct op de omvormer aangesloten worden. In Nederland is geheel off-grid mogelijk, maar de maanden met een beperkt zon aanbod zijn een uitdaging. Het vermogen wat over off-grid loopt moet goed berekend worden om overbelasting van de omvormer te voorkomen. Indien u off-grid wenst, moet dan vooraf met de Lyv dealer worden afgestemd.
Door te koppelen met het Lyv EMS kan de batterij aangestuurd worden op basis van uurprijzen. Dit gebeurt met de LFO-dienst. Deze dienst zorgt voor een financiële optimalisatie. De Lyv EMS laadt en ontlaadt de batterij met als doel een zo hoog mogelijk financieel rendement te bereiken. Het is ook mogelijk om andere apparaten zoals boilers en zelfs elektrische auto’s te koppelen aan de LFO-dienst. De LFO-dienst is op abonnementsbasis.
De Lyv batterijsystemen kunnen zowel Hybride als Retrofit worden aangesloten.
Bij Hybride worden zonnepanelen direct op de batterijomvormer aangesloten. Hierdoor is er geen losse omvormer nodig voor zonnepanelen en bespaart men ruimte. Bestaande zonnepanelen worden niet Hybride aangesloten om problemen over garantie en eventueel eerder gemaakte fouten te voorkomen.
De Lyv omvormer kan ook Retrofit worden aangesloten. Bij een Retrofit configuratie wordt er een batterijomvormer geplaatst naast een separate omvormer voor zonnepanelen en heeft men dus minstens twee omvormers. Hierdoor is er wel meer ruimte nodig, maar heeft men ook een grote vrijheid met de bestaande zonnepaneleninstallaties.
Contacteer dan één van onze dealers of bereken eenvoudig de capaciteit en afmeting voor uw batterijsysteem met de calculator van Lyv.
Blijf op de hoogte van actualiteiten en ontwikkelingen over netcongestie, energiemanagement en batterijen
Thank you for Signing Up |