Boek

Een lokaal energiebedrijf, hoe doe ik dat?

Tijdens het evenement HIER Opgewekt presenteerde Lyv-directeur Brendan de Graaf samen met Johan Boekema en Paul van Bree het boek “Een lokaal energiebedrijf, hoe doe ik dat?” Jan Rotmans mocht het eerste boek in ontvangst nemen. Het boek gaat in op: productieprojecten, bedrijfsplannen, juridisch organisatieadvies, draagvlakopbouw en de organisatie van een lokaal energiebedrijf. Aangevuld met inspirerende praktijkvoorbeelden.

Samenvatting
Steeds meer burgers organiseren zelf hun lokale energievoorziening. Dit is goed voor de lokale economie en de transitie van fossiele naar duurzame energieproductie. Zo zijn er de afgelopen jaren diverse nieuwe energiecoöperaties opgezet om de productie van energie lokaler, democratischer en duurzamer te maken.

Initiatieven rondom energie moeten van begin af aan een bedrijfsmatig karakter hebben. Er moet omzet gemaakt worden om een gezonde organisatie te runnen; het lokale energiebedrijf. Met dit boek willen we initiatiefnemers hierbij helpen door het delen van ervaringen en het geven van praktische tips.

Dit boek bundelt de kennis en ervaringen van langlopende energie-initiatieven en andere relevante organisaties. U krijgt onder andere praktische tips en bruikbare ervaringen over een bedrijfsplan voor uw initiatief, organisatieadvies, draagvlakopbouw en de organisatie van (productie)projecten. Dit alles aangevuld met diverse voorbeelden uit de praktijk.

Deze kennis is vooral bedoeld voor particulieren die een lokaal energiebedrijf willen starten, bestaande en beginnende lokale energiebedrijven die zich verder willen ontwikkelen en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) met duurzame energieambities.

De auteurs hopen met de gebundelde kennis in dit boek bij te dragen aan het versterken van uw lokale energie-initiatief, zodat de optelsom van deze initiatieven leidt tot een duurzamer Nederland.

Er zijn nog enkele boeken beschikbaar. Wilt u een boek? Ga naar onze webshop

9914459402379281