Lyv hardware voor een slim energiesysteem​

Een totaaloplossing om gemakkelijk te starten.​

Slim omgaan met energie is van groot belang. Dat kan je met de complete oplossing van Lyv: Software – aangevuld met hardware zoals slimme meters, schakelaars en thuisbatterijen. Lyv levert een compleet pakket zodat er makkelijk gestart kan worden met een slim energiesysteem.

Lyv levert nog niet rechtstreeks aan particulieren, levering via partners of communities.

Bij Lyv laten we niks aan het toeval over, we hebben daarom een eigen testruimte ingericht om onze batterijsystemen te testen. Zo weten we steeds hoe ze reageren en presteren bij extern aansturen en kan onze software ook telkens geoptimaliseerd worden voor verschillende omgevingen.

 

Onze hardware oplossingen zijn:

Thuisbatterijen​

Gezinnen gebruiken een thuisbatterij vooral voor het opslaan van stroom geproduceerd door hun zonnepanelen. Met het afbouwen van de salderingsregeling wordt het belangrijk om zoveel mogelijk stroom, geproduceerd door de eigen zonnepanelen, ook zelf te gebruiken. Een thuisbatterij is daar cruciaal voor: het directe verbruik van stroom uit zonnepanelen bedraagt nl. maar 10 tot 30%. Met een thuisbatterij kan dat verhoogd worden tot circa 80%.

Maar ook voor peak shaving of leveren van noodstroom is een thuisbatterij zeer nuttig! De batterij vangt dan de vraagpiek op en wordt opgeladen op een moment dat er een lage stroomvraag is (‘s nachts bv.) of wanneer er bv. overtollige zonnestroom is.

 

Voordelen:

  • De batterijen zijn voorbereid op toekomstige ontwikkelingen zoals het extern aansturen met een energiemanagementsysteem bij dynamische stroomtarieven, Virtual Power Plants of ondersteuning van netwerkdiensten.
  • Voor de uitbreiding van functies, zoals peak shaving of noodstroom is geen extra hardware nodig.
  • De batterij kan maar liefst 10.000 keer geladen worden waardoor je een extra lange levensduur hebt.
  • De Lyv thuisbatterijen zijn zowel in 1-fase als 3-fase uitvoering. Met 3-fase uitvoering wordt het systeem fase-onafhankelijk ontladen, wat goed is voor de balans op het stroomnetwerk.
  • Onze batterijen zijn hybride: maw. de zonnepanelen worden direct op de batterij-omvormer aangesloten. Dat scheelt een extra omvormer voor zonnepanelen, waardoor er ook minder ruimte nodig is!
  • Onze batterijen zijn LFP batterijen. LFP batterijen staan bekend om hun veiligheid en robuustheid. Een super veilige batterij!
  • De thuisbatterijen zijn modulair, hebben geen ingewikkelde bedrading en zijn daardoor zeer eenvoudig te koppelen.

Gateway

Een gateway vormt de verbinding tussen apparaten in uw bedrijfsomgeving enerzijds en de slimme software in de cloud, het Lyv Energy Management Systeem (EMS), anderzijds. De gateway vertaalt en versleutelt de signalen van de apparaten en communiceert die naar het Lyv EMS. Omgekeerd worden er ook signalen gestuurd van het Lyv EMS via de gateway naar de apparaten.

 

Praktisch:

  • De Lyv gateway wordt bedraad aangesloten op het internet.
  • Er moet minstens één hoofdmeter verbonden worden met de gateway.
  • Apparaten kunnen bedraad of draadloos via het Zigbee protocol worden verbonden met de gateway.

Digitale meters en schakelaars

Digitale meters en schakelaars zijn noodzakelijk om inzicht te krijgen in de energiestromen en actie te kunnen ondernemen. Lyv biedt een breed gamma aan meters en schakelaars, afhankelijk van het aantal fases en het vermogen, om u de beste oplossing te kunnen bieden voor uw specifieke omgeving. 

Wil je meer weten over onze hardware oplossingen?

Laten we kennismaken!