Blog

Lyv is nu Congestion Service Provider (CSP)

Sinds afgelopen dinsdag mag Lyv zich een Congestion Service Provider (CSP) noemen en zijn we toegevoegd in het CSP-register van Tennet. Mooi nieuws, want daarmee kunnen we als tussenpartij optreden tussen grootzakelijke klanten en de netbeheerder om netcongestie te voorkomen. Dit kan erg verdienstelijk zijn als je bedrijf flexibel vermogen kan aanwenden. In dit artikel leggen we het uit.

Lees verder »

Lyv delivers 215 kWh battery to Censo

Lyv levert, een batterij van 215 kWh en 100 kW aan Censo. De batterij is een buitenopstelling die gereed voor gebruik wordt aangeleverd. In dit geval gaat de batterij pieken in het verbruik opvangen, ook wel peak shaving genoemd.

Lees verder »

Zonnestroom beter benutten door uitgestelde levering​

Door stroom van zonneparken op daken en land op te slaan in batterijen als er meer wordt geproduceerd dan verbruikt kan de stroom beter op het net verdeeld worden. De batterijen worden ontladen als het rustig is op het net, bijvoorbeeld in de nacht. Dit noemen we uitgestelde levering.

Lees verder »

Paniek door slot op stroomnet

Het probleem waar veel ondernemers voor vreesden wordt werkelijkheid. De paniek is terecht, tegelijkertijd zijn er ook tal van oplossingen waar je als bedrijf gelijk mee kan starten. Wacht niet! Lees in dit artikel meer over de problematiek en de oplossingen.

Lees verder »

Lyv expands with battery systems up to 2.5 MWh 

During the SNEC Expo in Shanghai, Dyness launched two new battery systems in its home country China on May 25, and today Lyv is doing so in the Netherlands. Lyv is the first in Europe to supply the battery system. Good to know: Before Lyv adds products to the product range, we subject the suppliers to strict quality and compatibility requirements. We do this to ensure that customers get the best products available in the market.

Lees verder »

Any other question?

We are happy to answer them!

Op de hoogte blijven van actualiteiten en ontwikkelingen over netcongestie, energiemanagement en batterijen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief