Lange levertijden van batterijen voorkomen? Lyv doet het.

De levertijden van allerlei producten neemt toe. Of het nu komt door geopolitieke spanningen of een tekort aan chips; Lyv ziet het al langer terwijl de vraag fors toeneemt naar batterijen, maar ook de levertijden. Wat doe je dan? Lyv gaat immers voor de grootschalige uitrol van duurzame energie en daarbij zijn batterijen onmisbaar. Dat vraagt dan ook een handeling die daarbij past.  

Lef tonen en risico nemen

De problemen met de levertijden zijn niet zomaar verdwenen en de vraag naar producten neemt toe. Lyv merkt dat ook aan thuisbatterijen die we leveren aan onze dealers en batterijopslagsystemen voor bedrijven. Om de oplopende levertijden tegen te gaan heeft Lyv een flinke voorraad aangelegd van hoogwaardige batterijen voor zowel (MKB) bedrijven en woningeigenaren.  

De voorraad is opgeslagen in een gespecialiseerd warehouse dat voldoet aan de nieuwe regelgeving voor de het opslaan van batterijsystemen. Vanuit deze locatie kunnen we gemakkelijk door het hele land leveren en signaleren wanneer het tijd is om een nieuwe voorraad aan te leggen zodat we minder snel last hebben van lange levertijden voor (toekomstige klanten). Het is voor Lyv een mijlpaal om op deze schaal een voorraad aan te leggen. We doen dit omdat we ervan overtuigd zijn dat batterijen een onmisbaar onderdeel zijn voor de grootschalige uitrol van duurzame energie. 

Maak de batterij slim 

Nu Lyv slim inspeelt op de levertijden maken wij particulieren en bedrijven graag ook wat wijzer over de aansturing van de batterij. De batterij is namelijk op zichzelf een relatief ‘dom’ apparaat, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een warmtepomp, laadpalen of een boiler. Apparaten die geschikt zijn, waaronder de batterij, kunnen veel slimmer worden ingezet als er gebruik wordt gemaakt van een energiemanagement systeem. 

Zo is stroomvraag in een bedrijf vaak niet gelijkmatig verdeeld over de dag, maar vertoont pieken op bepaalde momenten van de dag. Traditioneel wordt de stroomaansluiting afgestemd op de maximale stroomvraag van een bedrijf. Voor een groot deel van de tijd is de stroomaansluiting dan te groot en dus onnodig duur. De elektrische piekvraag kan worden opgevangen met een MKB-batterijsysteem van Lyv en door gebruik te maken van het Lyv energiemanagement systeem (EMS). De batterij wordt ontladen op het moment dat er een piek in het verbruik dreigt te ontstaan. De optionele uitbreiding met het Lyv EMS maakt het mogelijk om naast de batterijmeerdere apparaten te sturen en zo overbelasting te voorkomen.  

Met een Lyv batterij en aanvullend sturen met het Lyv EMS kan een bedrijf volstaan met een kleinere en dus goedkopere aansluiting en is er een terugverdientijd van zo’n 3 jaar mogelijk van het batterijsysteem. Ook voor bedrijven in congestiegebieden die geen grotere of extra aansluiting kunnen krijgen is dit de oplossing om geen rem te zetten op de groei van het bedrijf.  

Ook voor woningeigenaren geschikt 

Batterijsystemen in combinatie met energiemanagement voegen ook voor woningeneigenaren steeds meer waarde toe. Zo kan de zelfconsumptie van stroom uit de zonnepanelen omhoog en is het mogelijk om slimmer te sturen met een dynamisch energiecontract om een hoger financieel resultaat te halen Door slim te sturen kan ook de dure stap naar een grotere aansluiting worden vermeden. De potentiële terugverdientijd voor woningeigenaren is sterk afhankelijk van de situatie thuis. Heeft u zonnepanelen of komen deze binnenkort op uw dak te liggen? Dan kunt u uw batterijsysteem configureren met de batterijcalculator van Lyv. Of u kunt direct terecht bij het dealernetwerk van Lyv. 

Op de hoogte blijven van actualiteiten en ontwikkelingen over netcongestie, energiemanagement en batterijen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief